Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
logo nature medicine

El Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Barcelona ha participat en un estudi multicèntric sobre el tractament de la infecció per Staphylococus aureus.

Ha estat publicat per la revista NATURE MEDICINE, que compta amb un factor d’impacte de 82,9, xifra que la situa entre les més citades per la comunitat científica.

L’article “Cloxacillin plus fosfomycin versus cloxacillin alone for methicillin-susceptible Staphylococcus aureus bacteria: a randomized trial” ha aparegut al número d’octubre de 2023.

 

Estudis i projectes de recerca
marato-tv-3
Funció reproductiva masculina en pacients Covid-19

L'edició 2020 de La Marató de TV3 es va dedicar a la Covid -19. Entre els 36 projectes de recerca científica d'excel·lència que van ser objecte de finançament, aquest, en què participa l'Hospital de Barcelona juntament amb altres entitats, va ser dotat amb 400.000 €. La investigadora principal per part del centre és la Dra. Beatriz Candás Estébanez.

 

Projecte Marató TV3 Instruccions

pcr laboratori

Assaig clínic randomitzat

Assaig clínic randomitzat sobre la necessitat de tractament antibiòtic davant de la bacterièmia de catèter de baix risc per estafilococs coagulasa-negativa.

Investigador de microgiologia: Dr. Jaume Llaberia Marcual

preparacio citostatics horitzontal

Assaig clínic de fase IV

Assaig clínic de fase IV, amb assignació aleatòria, controlat, obert i multicèntric, amb dos grups paral·lels, per avaluar l'impacte de l'eficàcia de les proves moleculars integrals en l'ús d'antibioteràpia a la pneumònia adquirida a la comunitat (RADI-CAP).

Investigadora principal Hospital de Barcelona: Dra. Yolanda Meije Castillo

viatger3

Clínica del Viatger

Basant-se en les dades recollides durant els 5 anys de funcionament de la Clínica d'Atenció Integral al Viatger d'Assistència Sanitària, ubicada a l'Hospital de Barcelona i atesa per metges del Servei de Medicina Interna del centre, s'estan duent a terme dos estudis: el primer, sobre la incidència de diarrea del viatger, la necessitat de tractament antidiarreic i l'ús apropiat o no de l'antibioteràpia, i el segon, sobre la infecció al postviatge.

pacient-covid

Estudis en marxa sobre Covid-19

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Barcelona desenvolupa un estudi sobre la situació vacunacional i anticossos en pacients amb ingrés per COVID-19.

asq-3

Desenvolupament neurològic dels prematurs tardans

El 2009, l'Hospital de Barcelona va iniciar una línia de recerca sobre el desenvolupament neurològic dels prematurs tardans (nadons nascuts en una edat gestacional entre les setmanes 34+0 i 36+6), basat en els Ages & Stages Questionnaires. La investigadora principal, Dra. Sílvia Martínez Nadal, forma part des del 2019 del grup de treball SEN32-36 de la Societat Espanyola de Neonatologia.

Està prevista la participació del Servei de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital de Barcelona en un projecte multicèntric espanyol que s'iniciarà properament sobre el desenvolupament dels prematurs moderats i tardans (32-36 setmanes de gestació) a llarg termini, en què la Dra. Martínez Nadal serà una de les investigadores principals.

Fundación Española de Farmacia Hospitalaria

L’Hospital de Barcelona participa en l’estudi multicèntric, observacional de tall transversal promogut per la Fundación Española de Farmacia Hospitalaria Análisis de la adecuación del uso de Profilaxis Antibiótica en procedimientos Quirúrgicos realizados en España. Estudio ProA-Q.

Coordinats per la Dra. Ana Belén Guisado Gil, de l’Hospital Universitario Virgen del Rocío, participen en aquest estudi com a investigadors col·laboradors els membres de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria (SEFH) i de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC).

Reconeixements
Revista Española de Patología
Estudi sobre l'efectivitat de la biòpsia líquida en el pronòstic de pacients de càncer

Fruit de l’estudi impulsat i coordinat des de BIOPAT, amb participació de diversos professionals de l’Hospital de Barcelona, la Revista Española de Patología ha publicat l’article Concordance analysis between liquid biopsy (ctDNA) and tumor DNA molecular profiles from panel-based next-generation sequencing. Es tracta d’una anàlisi de casos de càncer colorectal i de pulmó per comprovar si la biòpsia líquida és una prova útil a l’hora de pronosticar, elaborar el perfilat molecular i supervisar pacients de càncer. Els resultats mostren una bona taxa de concordança en els tumors d’estat avançat, si bé en els primerencs és baixa.

Societat Catalana de Pediatria
Premi a la Millor Presentació de Malalties Infeccioses

Durant la XXVI Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria, un treball amb participació del Servei de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital de Barcelona i dedicat a la síndrome inflamatòria multisistèmica associada a infecció per SARS-CoV-2 en població pediàtrica va rebre el premi a la Millor Presentació de Malalties Infeccioses.

ASSET Asociación Española de Financieros de Empresa
Premi a l'Excel·lència Financera 2022

Marta Sans, Directora Econòmica i Financera a SCIAS Hospital de Barcelona, ​​va rebre acompanyada de Mª Àngels Font Sardà, Presidenta de SCIAS, el premi de l'Associació de Financers d'Empresa (ASSET) en la seva categoria a la Millor Direcció Financera 2022. El reconeixement posa en valor la tasca a l'hora d'implantar mesures d'informació, protecció, suport logístic, econòmiques i de gratificació durant la crisi provocada per la COVID-19.

clin-microbiol-infect-logo
Millor article del mes

L'article Long-term outcomes of patients following hospitalization for coronavirus disease 2019: a prospective observational study, amb la Dra. Yolanda Meije, cap del Servei de Medicina Interna i Malalties Infeccioses de l'Hospital de Barcelona, com a autora principal, va ser publicat a Clinical Microbiology and Infection l'agost de 2021 i destacat com un dels millors articles del mes per l'Editor en Cap de la revista. Aquest treball també compta amb el certificat d'R+D per l'Agència de Certificació en Innovació Espanyola, atorgat amb la màxima puntuació.

asq-3
Certificat R+D

Desenvolupament en prematurs tardans

El 2020, el Ministeri de Ciència i Innovació va atorgar el certificat R+D a aquest estudi realitzat pels professionals del Servei de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital de Barcelona.

logo-socmic

El 2018, la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica va distingir amb el premi al millor article sobre malalties infeccioses el treball firmat per la Dra. Yolanda Meije, Cap del Servei de Medicina Intensiva, "Healthcare-Associated Mycobacterium bovis-Bacille Calmete-Guérin (BCG) Infection in Cancer Patients Without Prior BCG Instillation", publicat a Clinical Infectious Diseases.