Estudis i projectes de recerca
marato-tv-3
Funció reproductiva masculina en pacients Covid-19

L'edició 2020 de La Marató de TV3 es va dedicar a la Covid -19. Entre els 36 projectes de recerca científica d'excel·lència que van ser objecte de finançament, aquest, en què participa l'Hospital de Barcelona juntament amb altres entitats, va ser dotat amb 400.000 €. La investigadora principal per part del centre és la Dra. Beatriz Candás Estébanez.

pcr laboratori

Assaig clínic randomitzat

Assaig clínic randomitzat sobre la necessitat de tractament antibiòtic davant de la bacterièmia de catèter de baix risc per estafilococs coagulasa-negativa.

Investigador de microgiologia: Dr. Jaume Llaberia Marcual

preparacio citostatics horitzontal

Assaig clínic de fase IV

Assaig clínic de fase IV, amb assignació aleatòria, controlat, obert i multicèntric, amb dos grups paral·lels, per avaluar l'impacte de l'eficàcia de les proves moleculars integrals en l'ús d'antibioteràpia a la pneumònia adquirida a la comunitat (RADI-CAP).

Investigadora principal Hospital de Barcelona: Dra. Yolanda Meije Castillo

viatger3

Clínica del Viatger

Basant-se en les dades recollides durant els 5 anys de funcionament de la Clínica d'Atenció Integral al Viatger d'Assistència Sanitària, ubicada a l'Hospital de Barcelona i atesa per metges del Servei de Medicina Interna del centre, s'estan duent a terme dos estudis: el primer, sobre la incidència de diarrea del viatger, la necessitat de tractament antidiarreic i l'ús apropiat o no de l'antibioteràpia, i el segon, sobre la infecció al postviatge.

pacient-covid

Estudis en marxa sobre Covid-19

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Barcelona desenvolupa un estudi sobre la situació vacunacional i anticossos en pacients amb ingrés per COVID-19.

asq-3

Desenvolupament neurològic dels prematurs tardans

El 2009, l'Hospital de Barcelona va iniciar una línia de recerca sobre el desenvolupament neurològic dels prematurs tardans (nadons nascuts en una edat gestacional entre les setmanes 34+0 i 36+6), basat en els Ages & Stages Questionnaires. La investigadora principal, Dra. Sílvia Martínez Nadal, forma part des del 2019 del grup de treball SEN32-36 de la Societat Espanyola de Neonatologia.

Està prevista la participació del Servei de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital de Barcelona en un projecte multicèntric espanyol que s'iniciarà properament sobre el desenvolupament dels prematurs moderats i tardans (32-36 setmanes de gestació) a llarg termini, en què la Dra. Martínez Nadal serà una de les investigadores principals.

Reconeixements
clin-microbiol-infect-logo
Millor article del mes

L'article Long-term outcomes of patients following hospitalization for coronavirus disease 2019: a prospective observational study, amb la Dra. Yolanda Meije, cap del Servei de Medicina Interna i Malalties Infeccioses de l'Hospital de Barcelona, com a autora principal, va ser publicat a Clinical Microbiology and Infection l'agost de 2021 i destacat com un dels millors articles del mes per l'Editor en Cap de la revista. Aquest treball també compta amb el certificat d'R+D per l'Agència de Certificació en Innovació Espanyola, atorgat amb la màxima puntuació.

asq-3
Certificat R+D

Desenvolupament en prematurs tardans

El 2020, el Ministeri de Ciència i Innovació va atorgar el certificat R+D a aquest estudi realitzat pels professionals del Servei de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital de Barcelona.