Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Exercici físic i salut mediambiental a les sessions de pediatria

07/03/2024 - 08:38

Durant el mes de febrer, a càrrec d’especialistes, l'Hospital de Barcelona va acollir dues sessions sobre salut infantil que van captar l'interès del públic. L’exercici físic en l'edat pediàtrica i la promoció d’un entorn saludable van ser els temes escollits.

Grup d'infants fent una cursa a la natura

El dijous 1 de febrer, la Dra. Yanira Castillo, especialista en medicina esportiva i nutrició pediàtrica de l'HM Nens, va abordar un tema que destaca per la seva rellevància i interès per a la comunitat mèdica i el públic en general: l'exercici físic en l'edat pediàtrica. En la seva intervenció va analitzar les patologies associades, tant per l’excés com per la manca d’esport o activitat física en aquest grup d'edat.

El 29 de febrer, en canvi, va ser la Dra. Paula Sol Ventura, endocrinòloga i experta en salut mediambiental, qui va posar veu a la sessió "Salut mediambiental pediàtrica: promovent un entorn saludable". Amb experiència com a cofundadora de l’Observatori KOSMA i investigadora de l’Institut de Salut Global de Barcelona (IS Global), va oferir una perspectiva innovadora sobre la importància de crear un entorn favorable per al creixement i desenvolupament dels infants, posant èmfasi en els factors ambientals que poden influir en la seva salut i benestar.

Amb aquestes cites, que es repeteixen de forma periòdica posant el focus en aspectes d’interès sobretot per a la comunitat mèdica i infermera, l'Hospital de Barcelona reafirma el seu compromís amb l'actualització i millora de la pràctica clínica en el camp de la pediatria, proporcionant una plataforma per al debat i la formació contínua dels professionals de la salut i la societat en general.