Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

III Simposi d'Arquitectura i Salut

04/11/2021 - 13:35

El Sr. Juan Carlos Peláez, Director d'Enginyeria i Manteniment de l'Hospital de Barcelona, va participar el 4 de novembre de 2021 en el III Simposi d'Arquitectura i Salut, organitzat per l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES) i celebrat a Roca Barcelona, com a ponent a la taula rodona "Les infraestructures i la tecnologia mèdica".

simposi-arquitectura-1

El simposi del 2021 va ser el primer a celebrar-se de forma presencial i on line, a fi de facilitar la participació dels assistents.

Dirigit a professionals de l'àmbit assistencial i de la gestió, propietaris, professionals de l'arquitectura, fabricants i constructors, responsables de serveis i manteniment dels centres i empreses de facility management, des de la seva primera edició aborda temes i aspectes relacionats amb l'arquitectura i la sanitat des de la perspectiva de l'excel·lència, la sostenibilitat, la humanització i la modernització i el benefici del pacient com a usuari.

L'edició del 2021 va constar de quatre taules rodones.

Noves necessitats després de la pandèmia

Reorientació de processos i replantejament de les relacions arran de l'experiència viscuda amb la pandèmia i l'impacte que ha tingut en tots els àmbits.

Eficiència energètica i sostenibilitat als centres sanitaris

La incorporació d'energies renovables com a gran repte de la sostenibilitat. El compromís amb les directrius europees i estatals ens ha de portar cap a uns models d'edificis amb menys emissions, alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del Pacte Mundial de les Nacions Unides.

Disseny dels espais sanitaris centrats en les persones

Anàlisi d'estratègies actuals i futures per a la millora i la humanització de l'experiència dels usuaris en els centres de salut.

Les infraestructures a la tecnologia mèdica

La integració de la tecnologia en els espais i els processos ens permet obtenir tot el seu potencial i afavorir la innovació.