Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

L’equip de musicoteràpia de l’Hospital de Barcelona mostra el seu talent en el concert de Sant Jordi

29/04/2022 - 12:53

El cicle “Sessions de dilluns” de l’Hospital de Barcelona inclou cites diverses que, amb un enfocament divulgatiu, se centren principalment en els avenços mèdics i assistencials més recents. Sovint, però, combinen temes alternatius sobre gestió o de caire més general o social. Amb motiu de la diada de Sant Jordi, el dilluns 25 d’abril es va celebrar un concert amb caràcter festiu a càrrec del grup de músics que integren l’equip de musicoteràpia de l’Hospital de Barcelona. Ofert a instàncies del Servei de Medicina Interna, i presentat per la Dra. Lucía Ortega, el concert va ser una mostra evident de la dedicació i talent dels músics, que van fer participar el públic en alguns dels temes interpretats.

Concert de Sant Jordi 2022

Els efectes positius de la música en les persones són coneguts des de fa segles i, de fet, s’ha utilitzat amb objectius terapèutics al llarg de tota la història de la humanitat. No obstant, és a partir de la Segona Guerra Mundial (1939-1945) quan s’inicia la teràpia musical pròpiament dita, que provoca canvis importants en els pacients, i comença l’estudi no només tècnic sinó més profund de la música i la salut.

Concert de Sant Jordi 2022

L’Hospital de Barcelona aplica tècniques de musicoteràpia amb protocols establerts i especialistes reconeguts amb l’objectiu de fer-ne aflorar beneficis com ara la reducció de l’ansietat i la sensació de dolor, la promoció de l’expressió emocional del pacient o la millora de la freqüència cardíaca, entre d’altres.